Go Back
kauracrisp
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Kaura-chili-crisp

Tämä ei-liian-tulinen pöytämauste maistuu varsinkin kiinalaishenkisen ruoan kanssa. Resepti on alunperin Hetty McKinnonin kirjasta To Asia, With Love.

Ainekset

  • 3 salottisipulia hienonna pieniksi kuutioiksi
  • 2 valkosipulin kynttä hienonna pieniksi kuutioiksi
  • 2,5 cm pala inkivääriä hienonna pieniksi kuutioiksi
  • 1 kanelitanko
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 30 g kookoshiutaleita
  • 3 rkl valkoisia seesaminsiemeniä
  • 3 rkl kuivattua chilimurskaa tai chililastuja
  • 370 ml kasvisöljyä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 0,5 rkl hienoa merisuolaa (esim. Maldon)

Ohjeet

  • Kuumenna salottisipuli, valkosipuli, inkivääri, kanelitanko, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, seesaminsiemenet, chilimurska ja öljy keskilämmöllä - älä anna seoksen kärähtää!
  • Säädä hellan lämpöä vähän miedommaksi, ja anna tekeytyä noin 20-25 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekoita seosta aina ajoittain.
  • Kun seos tuntuu rapealta ja tuoksun perusteella vaikuttaa siltä että mausteet ovat päästäneet öljyyn makua, ota seos pois lämmöltä. Kaada seos siivilän läpi. Ota öljy talteen, ja jätä kaurahiutaleseos siivilään viilenemään. Tämän avulla se on entistä rapeampi.
  • Kun kaurahiutaleseos on viilentynyt, lisää sekä kaurahiutaleseos että mausteöljy puhtaaseen lasipurkkiin. Chilikastike säilyy jääkaapissa hyvänä usean kuukauden ajan.

Lisätietoa

Kastiketta tulee yhteensä n. 0,6 litraa.
Käytä purkitusastiana yhtä tai kahta hyvin puhdasta lasipurkkia. Lasipurkkien sterilointi onnistuu hyvin astianpesukoneessa. Jos peset purkit käsin, tai astianpesukonepesusta on vierähtänyt jo aikaa, voit steriloida purkit myös kiehuvan kuumalla vedellä.