Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Talvinen hasselpähkinäpasta

Pasta hetkiin, kun ajatus hasselpähkinöistä ja herneistä tuntuu erityisen vetoavalta.
Genre pääruoat
Keittiö Eurooppalainen
Annoksia 6

Ainekset

Pastaan

  • 1 keskikokoinen parsakaali
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 250 g juustoa kuutioitu pieneksi. esimerkiksi goudaa, sinihomejuustoa, emmentalia, fontinaa, Cheddaria tai vuohenjuustoa
  • 1 sitruunan kuori pese sitruuna hyvin
  • 450 g pastaa (esim. farfalle)
  • 2 dl pakasteherneitä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Hasselpähkinöihin

  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 sitruunan kuori pese sitruuna hyvin
  • 3 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

  • Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan.
  • Aloita valmistelut leikkaamalla parsakaalit nuppujen myötäisesti. Pilko varsi pieniksi, noin 1 x 1 cm -kuutioiksi.
  • Ryöppää parsakaalin nuppuja kiehuvassa vedessä noin kolmen minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneet kauniin vihreän värin. Varo ylikeittämästä parsakaaleja. Siivilöi ne pois vedestä ja nosta kuivumaan.
  • Valmista seuraavaksi juustokastike. Voit tehdä sen eri tavoin. Jos sinulla on haudutuskattila, keitä vähän vettä sen kattilan pohjalla ja lisää haudutusosa päälle. Voit käyttää myös nyt kattilassa keittämääsi vettä. Laita silloin kuumuutta kestävä astia kattilan päälle - astian pohja ei saa koskettaa vettä. Jatka molemmissa vaihtoehdoissa seuraavasti: Lisää kulhoon ranskankerma, juustokuutiot ja sitruunankuori. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Nosta kulho pois liedeltä ja anna jäähtyä
  • Keitä seuraavaksi pasta vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Valmista pähkinät pastan valmistumista odotellessasi. Sekoita pähkinät, timjami, sitruunankuori ja öljy yhteen. Kuumenna pieni kattila, ja paahda pähkinöitä siinä, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean väripinnan, noin 3-4 minuutin ajan.
  • Kun pasta alkaa olla valmista, lisää pakasteherneet ja parsakaali hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta kasvikset voivat lämmetä. Keitä noin 30 sekunnin ajan. Valuta pastan keitinvesi pois - säästä keitinvettä kuitenkin noin teekupin verran kastikkeen tekoa varten.
  • Sekoita kattilassa yhteen pasta, parsakaali, herneet ja juustokastike. Jos kastike tuntuu liian kuivalta, lisää vähän pastan keitinvettä mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Annostele lautasille tai tarjoilukulhoon. Ripottele lopuksi pähkinät annosten päälle.