Go Back
pappa al pomodoro
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Pappa al pomodoro

Toscanalainen leipäkeitto
Valmisteluun 5 minutes
Liedellä 35 minutes
Aikaa yhteensä 40 minutes
Annoksia 4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli suikaloituna
  • 3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1-2 rkl tomaattisosetta
  • 5-7 dl kasvislientä
  • n. 500 g kuivahtanutta vehnäleipää (puolikas isohkosta leivästä) leikkaa kuori pois, ja leikkaa/revi paloiksi. Yht. n. 1,5 litraa revittyä leipää.
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl chilihiutaleita ei pakollinen
  • 2-3 vartta basilikaa lehdet hienonnettuna ja varret erikseen.
  • suolaa ja pippuria maustamiseen, maun mukaan
  • oliiviöljyä ja (vegaanista) parmesania tai ravintohiivahiutaleita tarjoiluun

Ohjeet

  • Paista sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi, noin 7 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, tomaattisose, kasvisliemi, sokeri, balsamiviinietikka ja chilihiutaleet. Keitä 10 minuuttia.
  • Lisää leipäkuutioit ja basilikan varret. Jatka keittämistä noin 10-15 minuuttia.
  • Lisää vettä ja suolaa tarpeen mukaan. Lisää puolet hienonnetusta basilikasta keittoon ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja poista basilikan varret. Tarkista maku. Tarjoa keitto hienonnetun basilikan, oliiviöljyn ja parmesanin/ravintohiivan kanssa.