n. 500gkuivahtanutta vehnäleipää (puolikas isohkosta leivästä)leikkaa kuori pois, ja leikkaa/revi paloiksi. Yht. n. 1,5 litraa revittyä leipää.
1rklsokeria
1rklbalsamiviinietikkaa
1tlchilihiutaleitaei pakollinen
2-3vartta basilikaalehdet hienonnettuna ja varret erikseen.
suolaa ja pippuriamaustamiseen, maun mukaan
oliiviöljyä ja (vegaanista) parmesania tai ravintohiivahiutaleitatarjoiluun
Ohjeet
Paista sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi, noin 7 minuuttia.
Lisää tomaattimurska, tomaattisose, kasvisliemi, sokeri, balsamiviinietikka ja chilihiutaleet. Keitä 10 minuuttia.
Lisää leipäkuutioit ja basilikan varret. Jatka keittämistä noin 10-15 minuuttia.
Lisää vettä ja suolaa tarpeen mukaan. Lisää puolet hienonnetusta basilikasta keittoon ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja poista basilikan varret. Tarkista maku. Tarjoa keitto hienonnetun basilikan, oliiviöljyn ja parmesanin/ravintohiivan kanssa.