Klassinen chai masala -ohje. Ohjeesta tulee 4-5 lasillista.
Liedellä 45 minutesminutes
Annoksia 4lasillista
Ainekset
1,5lvettä
3cm kokoinen palainkivääriäleikattu viipaleiksi, ei tarvitse kuoria
1kanelitanko Ceylon-kaneli tai cassiakaneli - oman maun mukaan
6kokonaista vihreää kardemummaamurskattuna auki
6kokonaista neilikkaa
2laakerinlehteä
0,5tlmustapippuria(rouhittuna tai kokonaisina)
Haudutusvaiheessa
2rklmustaa teetä
2,5dl(kasvi)maitoakahvimaidoksi sopivaa, esimerkiksi Oddlygood barista tai Oatlyn IKaffe
6rklruskeaa sokeriaTai maun mukaan, ks. vihje
Ohjeet
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kaikki mausteet (inkivääri, kaneli, kardemumma, neilikat, laakerinlehdet ja mustapippuri). Peitä kattila kannella ja anna sen kiehua matalalla lämmöllä 30 minuutin ajan.
Poista kansi ja kuumenna vielä keskilämmöllä 5 minuutin ajan. Ota kattila pois tulelta ja lisää siihen teelehdet. Anna lehtien hautua 3-4 minuuttia. Mausta juoma maidolla ja sokerilla. Kuumenna vähän, että sokeri liukenee. Tarkista maku. Siivilöi lopuksi juomasta kaikki mausteet pois. Kaada tarjoilukannuun tai suoraan laseihin.
Lisätietoa
Khan suosittelee, että teehen laitetaan 6 rkl ruskeaa sokeria. Teestä tulee silloin ihanan makeaa, mutta määrä on kyllä paljon. Voit siis maustaa teen oman maun mukaan. Hyviä makeuttajia ovat esimerkiksi hunaja, vaahterasiirappi tai kookossokeri.
Jos et juo kaikkea masalaa heti, juoma säilyy hyvänä pari päivää jääkaapissa. Jos tiedät, ettet juo kaikkea heti, lisää sokeri ja maito vasta tarjoilun yhteydessä.
Voit lisätä mukaan myös yhden tähtianiksen ja/tai 0,5 tl fenkolia.