Go Back
chai latte
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Chai masala

Klassinen chai masala -ohje. Ohjeesta tulee 4-5 lasillista.
Liedellä 45 minutes
Annoksia 4 lasillista

Ainekset

  • 1,5 l vettä
  • 3 cm kokoinen pala inkivääriä leikattu viipaleiksi, ei tarvitse kuoria
  • 1 kanelitanko Ceylon-kaneli tai cassiakaneli - oman maun mukaan
  • 6 kokonaista vihreää kardemummaa murskattuna auki
  • 6 kokonaista neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 0,5 tl mustapippuria (rouhittuna tai kokonaisina)

Haudutusvaiheessa

  • 2 rkl mustaa teetä
  • 2,5 dl (kasvi)maitoa kahvimaidoksi sopivaa, esimerkiksi Oddlygood barista tai Oatlyn IKaffe
  • 6 rkl ruskeaa sokeria Tai maun mukaan, ks. vihje

Ohjeet

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kaikki mausteet (inkivääri, kaneli, kardemumma, neilikat, laakerinlehdet ja mustapippuri). Peitä kattila kannella ja anna sen kiehua matalalla lämmöllä 30 minuutin ajan.
  • Poista kansi ja kuumenna vielä keskilämmöllä 5 minuutin ajan. Ota kattila pois tulelta ja lisää siihen teelehdet. Anna lehtien hautua 3-4 minuuttia. Mausta juoma maidolla ja sokerilla. Kuumenna vähän, että sokeri liukenee. Tarkista maku. Siivilöi lopuksi juomasta kaikki mausteet pois. Kaada tarjoilukannuun tai suoraan laseihin.

Lisätietoa

  • Khan suosittelee, että teehen laitetaan 6 rkl ruskeaa sokeria. Teestä tulee silloin ihanan makeaa, mutta määrä on kyllä paljon. Voit siis maustaa teen oman maun mukaan. Hyviä makeuttajia ovat esimerkiksi hunaja, vaahterasiirappi tai kookossokeri. 
  • Jos et juo kaikkea masalaa heti, juoma säilyy hyvänä pari päivää jääkaapissa. Jos tiedät, ettet juo kaikkea heti, lisää sokeri ja maito vasta tarjoilun yhteydessä. 
  • Voit lisätä mukaan myös yhden tähtianiksen ja/tai 0,5 tl fenkolia.