Jos olet tarjoamassa keitossa riisinuudeleita, aloita valmistelut keittämällä nuudelit. Valuta keitetyt nuudelit siivilässä ja valuta kylmää vettä päälle, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
Valmistele seuraavaksi sitruunaruoho. Kuori sitruunaruohosta kuiva, uloin kerros pois. Pätkäise pois myös puinen varsiosa. Leikkaa sitruunaruoho pituussuunnassa neljään lohkoon. Nuiji paloja jollain kovalla, jolloin niistä alkaa irrota ihana aromi.
Tee seuraavaksi kasvisliemi. Aloita paistamalla salottisipulia pienessä öljytilkassa n. 2 minuuin ajan. Lisää sitten kasvisliemi ja kuumenna keitto kuplivaksi. Lisää keittoon galangal, sitruunaruoho ja limetinlehdet. Anna seoksen poreilla noin 5 minuutin ajan.
Lisää kookosmaito, kalakastike ja sokeri. Tarkista maku. Kuumenna keitto, mutta varo keittämästä pitkään kovalla lämmöllä. Tässä vaiheessa voit kaapia keitosta isot mausteet pois (erit. galangalit ja sitruunaruohot) jos et halua tarjota niitä.
Kun keitto alkaa kuplia, lisää joukkoon kasvikset. Anna niiden kypsyä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Tarkista lopuksi kasvisten kypsyys. Lisää limettimehu, sekoita ja tarkista maku. Lusikoi annokset valmiiksi kulhoihin. Koristele kulhot lopuksi korianterilla, jos käytät sitä.