Go Back
paistettu tempeh
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Sitruunaruoho-tempehpalat

Herkullista paistettua tempehiä, jota voi käyttää monissa eri ruoissa.
Valmisteluun 8 minutes
Liedellä 12 minutes
Aikaa yhteensä 20 minutes
Annoksia 4

Välineet

  • blenderi, monitoimikone tai mortteli - jollain, millä saat sitruunaruohon tahnaksi

Ainekset

  • 2 isoa sitruunanruohoa n. 1 cm paloiksi leikattuna
  • 3-4 valkosipulinkynttä kuorittu ja karkeasti pilkottu
  • 2 salottisipulia karkeasti pilkottu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl srirachaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl vettä
  • 3 rkl neutraalia ruokaöljyä
  • 250 g tempehiä rikottu paloiksi (noin viinirypäleen kokoisiksi paloiksi)
  • 1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuja tai paahtamattomia
  • 2 kevätsipulien vihreät osat pilkottuna, koristeluun
  • 1 kurkku koristeluun

Ohjeet

  • Ota pieni monitoimikone tai blenderi, ja heitä siihen ensimmäisenä sitruunaruoho. Anna koneen käydä, jotta se muuttuu karkeammaksi. Lisää sitten mukaan valkosipuli, ja anna koneen käydä jälleen. Pysäytä kone ja painele seosta alas, jos se ei meinaa lähteä rullaantumaan. Lisää sokeri, sriracha, soijakastike, vesi ja öljy mukaan. Sekoita kaikki ne tasaiseksi tahnaksi.
  • Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen juuri tekemäsi maustetahna. Paista tahnaa noin minuutin ajan, jotta se alkaa muuttua aromaattiseksi. Lisää sitten tempeh-kuutiot mukaan, sekoita kastike ja tempeh-palat hyvin sekaisin, ja jatka paistamista noin kymmenisen minuuttia. Sekoittele välillä paistamisen aikana. Jos palat tuntuvat liian kuivilta, lisää pieni loraus vettä.
  • Lisää 10 minuutin jälkeen mukaan seesaminsiemenet. Jatka paistamista vielä kaksi minuuttia. Nosta pois pannulta, ja sekoita sitten kevätsipulit sekaan. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa.
  • Lusikoi tempepalat tarjoiluastiaan. Tarjoa kurkkuviipaleiden ja srirachan kanssa.

Lisätietoa

  • Vaikka blenderisi/monitoimikoneesi lupaisikin, että se kykenee rikkomaan sitruunaruohon, kannattaa auttaa asiaa käsin ja pilkkoa sitruunaruoho aika pieniksi paloiksi (n. 1,5 cm), sillä usein laite pilkkoo sitruunaruohoa varren mukaisesti, kykenemättä rikkomaan niiden rakennetta.
  • Teen itse tätä usein isomman annoksen 400 gramman tempehillä, lisäten kaikkia mausteita silmämääräisesti noin 30%. Aina on löytynyt käyttöä.