Go Back
kasvisenchilladat
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Enchiladakastike

Herkullinen klassinen tomaattikastike texmex-ruoan kanssa.

Ainekset

Enchilladakastike

  • 2-3 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl jeeraa / juustokuminaa
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl jauhettua kanelia
  • 0,25 tl cayennepippuria
  • 1 purkki paseerattua tomaattia (passata) n. 400 grammaa
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 0,5-1 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria maustamiseen, oman maun mukaan

Ohjeet

  • Sekoita pienessä kulhossa yhteen vehnäjauho, savupaprika, jeera, oregano, suola, valkosipulijauhe, sipulijauhe, kaneli ja cayennepippuri.
  • Kuumenna pieni kannellinen pannu ja lisää siihen ruokaöljy. Paista kuivia aineksia keskilämmöllä öljyssä, kunnes ainekset muuttuvat tahnaksi ja tahna alkaa tuoksua ihanan mausteiselta.
  • Lisää paseerattu tomaatti, punaviinietikka ja 0,5-1 dl vettä. Sekoita ja keittele keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia kannen alla. Hämmennä kastiketta aina ajoittain.
  • Tarkista maku ja koostumus. Lisää suolaa, mustapippuria ja vettä tarpeen mukaan. Kastike saa olla kohtalaisen ohutta.