Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Seesami-inkivääri -vinaigrette (J Kenji Lopez-Altin ohje)

Genre kastikkeet
Valmisteluun 20 minutes
Odotus 20 minutes
Aikaa yhteensä 40 minutes

Ainekset

  • 60 ml vaaleaa soijakastiketta (4 rkl)
  • 30 ml riisiviinietikkaa (2 rkl)
  • 30 g ruskeaa misotahnaa (2 rkl)
  • 4 g raastettua inkivääriä (1 tl)
  • 1 valkosipulinkynsi (n. 2-3 g)
  • 12 g sokeria (1 rkl)
  • 8 g paahdettuja seesaminsiemeniä (1 rkl)
  • 120 ml kasvisöljyä, esim. rypsiöljyä
  • 60 ml seesaminsiemenöljyä (4 rkl)

Ohjeet

  • Ota kulho ja lisää siihen soijakastike, viinietikka, misotahna, inkivääri, valkosipuli, sokeri ja seesaminsiemenet. Sekoita kunnes seos on tasainen.
  • Valuta mukaan mukaan kasvisöljy ja seesamiöljy - sekoita samalla.
  • Kaada salaattikastike lasipurkkiin ja laita se jääkaappiin odottamaan. Ennen ensimmäistä käyttöä makujen olisi hyvä antaa tasaantua hetki, parisenkymmentä minuuttia. Mutta ei ole liian vakavaa, jos näin ei tapahdu :)