Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Maapähkinä-hoisinkastike

Helposti valmistuva dippikastike, joka voi muuttaa käsityksesi siitä, mitä hoisinkastike on.

Ainekset

  • 30 g fermentoituja kiinalaisia mustia papuja
  • 3 valkosipulinkynttä hakattu pieneksi
  • 3 rkl tummaa ruokosokeria
  • 3 rkl siirappia
  • 1,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 2 tl dijon-sinappia
  • mustapippuria pari rouhaisua myllystä
  • 100 g maapähkinävoita ei-makeutettua
  • 3 rkl vettä

Ohjeet

  • Laita mustat pavut kuumaa vettä kestävään kulhoon. Keitä vettä (tai käytä kuumaa kraanavettä) ja kaada se papujen päälle. Anna papujen liota viitisen minuuttia ja valuta sitten ne.
  • Laita valkosipuli ja valutetut pavut kattilaan. Lisää sokeri, siirappi, soijakastike, valkoviinietikka, seesamiöljy, sinappi ja mustapippuri. Kuumenna laiskasti sekoitellen, kunnes sokeri on liuonnut.
  • Kaada kastike tehosekottimeen, ja lisää joukkoon maapähkinävoi ja vesi. Anna sekoittimen käydä kunnes kastike on tasainen, noin 1-2 minuutin ajan. Kastikkeen tulisi olla jonkin verran juoksevaa - jos näin ei ole, lisää varovaisesti teelusikallinen tai pari vettä.
  • Siirrä puhtaaseen pieneen lasipurkkiin. Kastike säilyy hyvänä jääkaapissa noin kuukauden ajan.