Helposti valmistuva dippikastike, joka voi muuttaa käsityksesi siitä, mitä hoisinkastike on.
Ainekset
30gfermentoituja kiinalaisia mustia papuja
3valkosipulinkynttähakattu pieneksi
3rkltummaa ruokosokeria
3rklsiirappia
1,5rklvaaleaa soijakastiketta
1rklvalkoviinietikkaa
1rklseesaminsiemenöljyä
2tldijon-sinappia
mustapippuriapari rouhaisua myllystä
100 gmaapähkinävoitaei-makeutettua
3rklvettä
Ohjeet
Laita mustat pavut kuumaa vettä kestävään kulhoon. Keitä vettä (tai käytä kuumaa kraanavettä) ja kaada se papujen päälle. Anna papujen liota viitisen minuuttia ja valuta sitten ne.
Laita valkosipuli ja valutetut pavut kattilaan. Lisää sokeri, siirappi, soijakastike, valkoviinietikka, seesamiöljy, sinappi ja mustapippuri. Kuumenna laiskasti sekoitellen, kunnes sokeri on liuonnut.
Kaada kastike tehosekottimeen, ja lisää joukkoon maapähkinävoi ja vesi. Anna sekoittimen käydä kunnes kastike on tasainen, noin 1-2 minuutin ajan. Kastikkeen tulisi olla jonkin verran juoksevaa - jos näin ei ole, lisää varovaisesti teelusikallinen tai pari vettä.
Siirrä puhtaaseen pieneen lasipurkkiin. Kastike säilyy hyvänä jääkaapissa noin kuukauden ajan.