Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Maapähkinä-rusina -hippigranola

Melindan vanha kunnon granola maapähkinöillä ja rusinoilla. Ohjeesta tulee n. 1,3 litraa / 600 grammaa granolaa. Jos haluat reseptistä vegaanisen, korvaa hunaja agavesiirapilla tai vaahterasiirapilla.
Genre Breakfast
Keittiö American

Ainekset

  • 200 g kaurahiutaleita
  • 150 g maapähkinöitä (kokonaisia, suolattomia)
  • 40 g seesaminsiemeniä
  • 60 g auringonkukansiemeniä
  • 40 g kuivattua kookosrouhetta
  • 30 g leseitä (esim. vehnä tai kaura)
  • 60 ml öljyä (auringonkukka, rypsi tai rapsi)
  • 100 g hunajaa

Ohjeet

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen (150 c kiertoilmalla)
  • Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, seesaminsiemenet, auringonkukansiemenet, kookoshiutaleet ja leseet.
  • Ota desilitramitta ja kaada siihen öljy - pyörittele öljyä desilitramitassa jotta se saisi hyvän öljykerroksen. Kaada öljy tästä mitasta hiutale-siemenseokseen.
  • Käytä desilitramittaa hunajan mittaamiseen ja ottamiseen. Öljy pitää huolen siitä, ettei hunaja tartu mittaan kiinni. Kaada hunaja muiden ainesten joukkoon ja sekoita tasaisesti silikonilastan avulla.
  • Kaada seos uunipellille, jossa on leivinpaperi. Levitä seos ohueksi kerrokseksi, niin se paistuu paremmin.
  • Paista yhteensä noin 30 minuutin ajan. Sekoita noin 10 minuutin välein, jotta granola ruskistuu tasaisesti.
  • Kun granola on vähän jäähtynyt, kaada rusinat uuninpellillä päälle ja sekoita tasaisesti. Kun granola on kokonaan jäähtynyt, kaada se lasipurkkiin säilöön.