Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Nasi goreng

Indonesialainen paistettu riisi. Kasvisten ja proteiinin kanssa mielikuvitus on enemmän kuin sallittu. Keitä jasmiiniriisi edellisenä päivänä, niin ruoka on todella nopeatekoinen.
Annoksia 4 annosta

Ainekset

Nopea maustetahna

  • 1 sitruunaruoho ohueksi silputtuna
  • 5 cm inkivääriä ohueksi silputtuna
  • 4 limetinlehteä ohueksi silputtuna
  • 0,5 tl suolaa

Paistettu riisi

  • 2 dl pähkinöitä esimerkiksi cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä. vapaaehtoinen.
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 sipuli viipaloituna
  • 2 valkosipulia ohueksi pilkottuna
  • 2 porkkanaa kuutioituna pieneksi
  • n. 3 dl sieniä (esim. herkkusieniä)
  • 1 tl kurkumaa
  • n. 7,5 dl keitettyä jasmiiniriisiä (3 dl raakana)
  • 4 rkl kecap manista
  • 3 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
  • 2 dl pakastepapuja
  • suolaa ja valkopippuria, maun mukaan
  • 1 limetin mehu

Ohjeet

  • Aloita tekemällä maustetahna. Hienonna sitruunaruoho, inkivääri ja limetinlehti. Jos sinulla on mortteli, hienonna niitä siellä. Lisää suola ja hienonna seosta vielä hetki. Jätä odottamaan.
  • Paahda seuraavaksi pähkinät paistinpannulla jos käytät niitä. Jätä odottamaan.
  • Lisää seuraavaksi ruokaöljy paistinpannulle. Ruskista sipuleita ja keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja porkkanat, ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia. Lisää sienet ja kurkuma, ja paista vielä 3 minuutin ajan.
  • Sekoita kecap manis, vaalea soijakastike, tomaattipyree ja riisiviinietikka kulhossa. Lisää riisi ja kastike paistoksen sekaan ja sekoita hyvin.
  • Lisää pakastepavut. Paista n. 4-5 minuuttia, kunnes pakastepavut ovat lämmenneet ja riisi on saanut rapeaa pintaa. Lisää pähkinät mukaan.
  • Mausta paistos suolalla ja limetillä

Lisätietoa

Jos ruoan ei tarvitse olla vegaaninen, voit korvata pähkinät paistetulla kananmunalla.
Voit tehdä ruoan myös ilman relissiä. Lisää silloin mukaan limettimehua asteen enemmän.