Go Back
Tulosta Jaa Facebookissa Pinnaa resepti

Sezchuanilainen chiliöljy Hetty McKinnonin tapaan

Keittiö Chinese

Ainekset

  • 2 rkl kuivattua chilimurskaa
  • 2 rkl sezchuaninpippuria
  • 2 rkl gochugaru-chilimurskaa Korealaista, miedompaa chilimurskaa
  • 1 rkl merisuolaa
  • 250 ml kasvisöljyä neutraalin makuista
  • 5 cm pala inkivääriä hienonnettu pieneksi
  • 4 valkosipulinkynttä hakattu pieneksi
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko

Ohjeet

  • Laita kuumuutta kestävään kulhoon chilimurska, sezchuaninpippuri, gochugaru ja merisuola.
  • Kuumenna kattilassa öljy, inkivääri, valkosipuli, tähtianis ja kanelitanko n. 3-4 minuutin ajan. Öljy on valmista, kun se vaikuttaa ohuelta, vähän vedenkaltaiselta.
  • Kaada öljy mausteiden päälle varovasti. Öljy saattaa kuplia osuessaan mausteisiin. Anna jäähtyä.
  • Purkita kastike steriloituun purkkiin - jätä mausteet purkkiin (ml. kanelitanko) kastikkeeseen antamaan makua. Lisää sitä esimerkiksi nuudeleihin, keittoihin tai salaatteihin. Kastike säilyy hyvänä huoneenlämmössä usean kuukauden ajan.