Hei! Olen Anita, ja tämä on mun reseptikirja.

Tämä puhelin ei ole edes seinässä,
mutta sähköposti pelaa:
anita-piste-valikangas-ät-helsinki-piste-fi!

Vuoden 2021 alussa huomasin, että yksi jännittävimmistä asia, mitä olin kirjoittanut aiemman vuoden aikana, oli keltaiseen vihkoon raapustetut merkinnät siitä, mitä minäkin päivänä oli kokattu. Tämä ruokablogi on jatkoa sille muistikirjalle. Kokkaajina minä ja puoliso, syömässä lisäksi ikäluokan 2018 edustaja.

Tämän blogin keskiössä ovat lakto-ovo-kasvisruoka ja vegaaninen ruoka. Syön itse myös kalaa, mutta koitan suosia vegaanisia reseptejä. Uskon (ja toivon), että tulevaisuudessa entistä suurempi osa siitä, mitä me syödään on vegaanista.

Kuten monet kivat asiat, myös tämä blogi pyörii puhtaasti harrastusmielessä. Päivitystahti vaihtelee samasta syystä. Päiväsaikaan teen väitöskirjaa tieteenfilosofiasta Helsingin yliopistossa. Työn puolesta tutkin tutkimuspolitiikkaa, mua kiinnostaa erityisesti tutkia, millainen yhteys tutkimuksella ja yhteiskunnan tarpeilla on ja tulisi olla. Joskus mua turhauttaa, miten hidasta tutkimus on, kun kaikki on tehtävä prikulleen kuntoon. Ruoanlaitto ja ruoasta kirjoittaminen tuovat tälle hauskasti vastapainoa. Samoin myös ruokakuvaamiseen liittyvät ”lapsi istuu nälkäisenä pöydässä, lautanen höyryää kädessä, nyt pitäis ehtiä ottaa kuva” -tilanteet pitävät huolta siitä, että tässä blogissa meininki pysyy aika spontaanina. Vuoden 2021 aikana intouduin valokuvaamaan vähän harkitummin, toivottavasti lopputuloksia nähdään jossain vaiheessa täälläkin.

Mulle ruoanlaitosta on paljon kyse myös kulttuurista. Rakastan sitä, kun ihmiset muistelevat vanhoja juttuja ja millaisia asioita eri tilanteissa on kokattu ja millä tavalla ja kenen kanssa. Olen kotoisin Kokkolasta Keski-Pohjanmaalta, ja uskon, että sekin näkyy ruoanlaitossa. Olen oppinut paljon ruoanlaitosta ja ruokakulttuurista mun äidiltä, joka on kotoisin Iistä Pohjois-Pohjanmaalta: siinä suvussa on aina tykätty laittaa ruokaa 🙂 Toisaalta luen paljon keittokirjoja. Varsinkin kiinalainen ja meksikolainen ruoka ovat kiinnostaneet paljon viime aikoina.

Kaverit ovat joskus harmitelleet, että ”on vaikea keksiä, mitä laittaa ruoaksi, jos kokkaa kasvisruokaa”. Tässä blogissa koitan avata, millaiselta kasvisruoka meillä näyttää. Kiva kun olet täällä!